EQ-I

De emotioneel intelligente maatschap

De maatschap, een mooie samenwerkingsvorm die veelal ontstaat vanuit de liefde voor een vak. Je hebt samen gestudeerd, bent eerder collega’s geweest of je bent misschien wel goed bevriend. Hoe dan ook, besluit je om samen een maatschap op te richten. Voor alle zakelijke afspraken kun je een contract opstellen, afspraken over ieders inbreng, de verdeling van taken en verantwoordelijkheden. Maar de andere, zachte kant van een maatschap, hoe ga je daar mee om?

Wanneer het fout loopt in een maatschap is gebrekkige communicatie vrijwel altijd de oorzaak. Waar je in het begin nog alles met elkaar deelde, zijn er in de loop der jaren zaken veranderd in zowel je privéleven als in je zakelijk leven. Je kijk op het vak is misschien veranderd, de mening van een partner is van invloed op wat jij doet, je hebt je als mens verder doorontwikkeld en ook de samenwerking met die leuke vriendin of vriend in de maatschap leidt af en toe tot irritaties.

EQ-I

Het begint met zelfkennis

Communicatie is het sleutelwoord als het gaat om samenwerken. Goede communicatie begint met zelfkennis en alles wat daarbij hoort. EQ-I kan je daarbij helpen.

Ben jij je bewust van jouw manier van communiceren, wat jouw communicatie doet met jouw maat? Hoe flexibel ben je, lukt het om onafhankelijke beslissingen te nemen. Ben je assertief, passief of agressief? Kortom, hoe zit jij als mens in elkaar?  Zijn jouw zelfperceptie, zelfexpressie, je interpersoonlijke relaties, je besluitvorming en je stressmanagement in balans met elkaar?

Als deze balans er is, heeft dit als gevolg dat je respectvol, volledig en zinvol kunt communiceren met je maten en ondanks verschillen die er zijn toch heel goed kunnen samenwerken.

Aanpak voor een emotioneel intelligente maatschap

Wil je als maatschap blijven functioneren en je irritaties uit de weg ruimen? Wil je een hoop gedoe voorkomen?

Durf in de spiegel te kijken en ga voor de ontwikkeling van je EQ-I. Niet alleen jij maar ook je maten.

 

 

 

Het EQ-I 2.0. assessment is:

  • Een instrument om sterke punten en blinde vlekken nauwkeurig in te schatten;
  • Een voorspelbare manier om het huidige niveau van EQ en sociaal functioneren te meten;
  • Een instrument voor het ontwikkelen van effectiviteit om prestaties te verbeteren
  • Een instrument dat je inzicht geeft in jezelf, wat je nog kunt ontwikkelen.

 

Deze inhoud is beschermd. Rechtermuis functie is uitgeschakeld.